Web

Proprietari de situri

 1. ABONARE LA NEWSLETTER

  Daca situl dumneavoastra contine un serviciu de abonare la newsletter, asigurati-va ca abonatii se pot dezabona in orice moment vor dori. Nu folositi adresele de e-mail pentru a transmite alte informatii decit cele care au fost solicitate si specificate initial. De asemenea, nu furnizati lista cu adrese de e-mail unor terte parti contra cost sau gratuit pentru a inlesni trimiterea de mesaje nesolicitate. Nu uitati ca in fiecare zi si dumneavoastra folositi un serviciu de newsletter si va confruntati cu aceleasi probleme. Chiar daca alte persoane trimit spam, nu este nici obligatoriu si nici recomandat ca dumneavoastra sa aplicati aceeasi politica.

 2. CONTINUT PERICULOS

  Nu publicati pe situl dumneavoastra pagini care contin virusi, mesaje enervante sau legaturi catre alte situri care ofera continut potential periculos pentru calculatoarele utilizatorilor.

 3. TRAFIC

  Nu atrageti in mod artificial vizitatorii catre paginile dumneavoastra folosind diverse mijloace de comunicare doar pentru a obtine un avantaj de moment in fata altor situri concurente. Mai devreme sau mai tirziu, metodele dumneavoastra vor fi cunoscute si veti pierde utilizatorii mai repede decit credeti. Este necesar sa creati continut in mod constant si de calitate pentru a mentine un trafic ridicat. Astfel, veti avea oportunitatea ca utilizatorii pe care i-ati cistigat sa va recomande si altora si traficul sa creasca in mod firesc.

 4. DATE DE CONTACT

  Ca proprietar al unui site, este recomandat sa puneti in loc vizibil pe situl dumneavoastra datele de contact (telefon sau email), astfel incit utilizatorii care folosesc serviciile sitului sau simplii vizitatori sa va poata semnala disfunctionalitatile sitului, sugestiile lor sau propuneri de afaceri.

 5. RESPECTATI-VA UTILIZATORII

  Nu folositi un limbaj neadecvat care incita la discriminari de orice fel, insulta sau calomniaza persoane.

 6. CONTINUT INTERZIS MINORILOR

  Nu faceti publice materiale care sunt interzise minorilor pe paginile accesibile tuturor utilizatorilor. In acest caz este necesar sa restrictionati accesul prin logare si sa specificati in termeni clari in termenii si conditiile de inregistrare care sunt utilizatorii carora va adresati.

 7. CONFIDENTIALITATEA DATELOR

  Daca situl dumneavoastra ofera servicii catre utilizatori, iar accesarea lor se face prin date de logare (username si parola), asigurati-va ca atit datele de conectare ale utilizatorilor cit si alte date personale ale acestora nu vor fi expuse in mod public pe situl dumneavoastra. Este recomandat ca politica de confidentialitate a datelor de pe situl dumneavoastra sa specifice in mod clar ce date din profilul utilizatorilor vor fi facute publice in cadrul sitului.

Utilizatori de situri

 1. CITITI TERMENII SI CONDITIILE

  Inainte de a folosi serviciile unui site, asigurati-va ca agreati cu termenii si conditiile de inscriere sau de utilizare ale serviciilor. La fel de importanta ca politica de confidentialitate si conditiile in care va sunt oferite serviciile sunt si regulile pe care dumneavoastra trebuie sa le respectati pentru ca sa puteti beneficia de ele fara sa suferiti diverse consecinte (interzicerea accesului, dezabonare, etc.)

 2. FITI UN UTILIZATOR ACTIV, NU PASIV

  Ca utilizator al unui site, este evident ca doriti sa va bucurati de toate facilitatile pe care acesta le ofera. Din nefericire, nu toti utilizatorii sitului sunt bine intentionati si uneori pot aparea disfunctionalitati care sa va afecteze direct sau indirect si pe dumneavoastra. Este recomandat sa contactati administratorul sitului semnalind problema cu care va confruntati, iar daca aceasta tine de securitatea datelor dumneavoastra sau ale altor utilizatori sa folositi formularul de contact al sitului pentru a raporta urgent neregulile observate. Nu profitati de disfunctionalitatile unui site pentru a obtine avantaje personale. Chiar daca sunteti un simplu vizitator al sitului si observati o problema de securitate in el, va recomandam sa contactati proprietarii sitului si sa le atrageti atentia cu privire la eroarea observata.

 3. PUBLICAREA MATERIALELOR

  Daca situl pe care il utilizati permite utilizatorilor sai sa publice materiale si doriti sa faceti acest lucru, este recomandat sa va asigurati ca materialele pe care le veti publica nu contravin termenilor si conditiilor sitului (chestiuni legate de drepturile de autor, formate si dimensiuni acceptate, etc.), nu contin materiale interzise minorilor, nu incita la discriminari de orice fel, insulta sau calomniaza alte persoane.